• Hakeminen

 
 

Hakeminen

Keskuspuiston ammattiopisto on ammatillinen erityisoppilaitos. Vaikka aikuiskoulutuksessa ei edellytetä erityisen tuen tarvetta, meillä on hyvät mahdollisuudet tarjota tukitoimia erityistä tukea tarvitseville tutkinnon suorittaille. Aikuiskoulutus on tarkoitettu kaikille 18-vuotta täyttäneille hakijoille. 

Nuorten aikuisten osaamisohjelman tutkinnoissa opiskelijaksi voi tulla valituksi 20-29-vuotias hakija, jolla ei vielä ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa suoritettuna.

Hakuajat
Aikuiskoulutuksen ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin ja Nuorten aikuisten osaamisohjelman tutkintoihin on jatkuva haku. Hakuaika päättyy aina kuluvan kuukauden lopussa ja valintapäivä on seuraavassa kuussa. HUOM! Poikkeavat hakuajat kesä- ja joulukuussa.

Heinäkuussa ei ole hakua aikuiskoulutukseen.

Hakemuksen laittaminen
Hae aikuiskoulutukseen tämän hakuohjelman kautta. Hakemuksen mukana ei tarvitse toimittaa opiskelu- tai työtodistuksia tai muita liitteitä. Ota todistukset ja muut liitteet mukaasi valintahaastatteluun.

Hakuprosessi
Hakemukset käsitellään meneillään olevan hakuajan päätyttyä. Kaikki hakijat kutsutaan valintapäivään. Valintapäivä on yhden päivän mittainen ja se koostuu näyttötutkintoinfosta, haastatteluista sekä oppimisvalmiuksia kartoittavista tehtävistä. Opintojen aloitus räätälöidään kunkin tutkinnon valmistavan koulutuksen aikataulun sekä opiskelijan henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti.

Valintapäivään lähetetään erillinen kutsu hakuajan päätyttyä viimeistään viikkoa ennen valintapäivää. Valintapäivän jälkeen kaikille hakijoille tiedotetaan valinnoista kirjeellä.

Kysy lisää:
Opinto-ohjaaja Tuula Mikkola, puh. 050 439 0547, tuula.mikkola@keskuspuisto.fi