• Ajoneuvoasentaja

 
 
Sijaintisi: Keskuspuiston ammattiopisto > Koulutustarjonta > Ammatillinen peruskoulutus > Tekniikan ja liikenteen ala > Ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentaja

Autoalan perustutkinto, 180 osp

Autotekniikan osaamisala


Ajoneuvoasentaja on autonomistajan arvokas apu.Autotekniikan koulutusohjelmassa opiskelija syventyy auton rakenteeseen, toimintaan, vikojen etsintään sekä huolto- ja korjaustöihin. Opiskelija kehittää osaamistaan kiinnostuksensa mukaan esim. moottorin korjauksessa, ohjauslaitteiden kunnostuksessa, sähkövarusteiden testauksessa, jarrulaitteiden huollossa tai alusta- ja hallintalaitteiden korjauksessa.

Opiskelu tapahtuu pienryhmissä ja on opiskelijan tarpeiden mukaan joustavaa. Opetusmenetelmät ovat vahvasti työvaltaisia. Suurin osa opinnoista suoritetaan asiakkaidenautojen korjauksina. Opiskelijavalinnoissa korostetaan kiinnostusta alan opintoihin sekä koulutustarvetta.

Ajoneuvoasentajan työnkuvaan kuuluvat autoissa esiintyvien vikojen määrittäminen, korjaaminen sekä ajoneuvojen tarvitsemien määräaikaisten huoltotöiden tekeminen. Autoalan perustutkinnon suorittaneet työllistyvät monipuolisiin autokorjaamoiden ja huoltamoiden sekä auto- ja kuljetusliikkeiden eri työtehtäviin.


Kesto ja sisältö

Koulutus kestää kolme vuotta.

Opintojen sisältö jakautuu seuraavasti:

Ammatilliset tutkinnon osat, 135 osp
  • autoalan perustaidot
  • huoltotekniikka, diagnostiikka, moottorin korjaus, sähkölaitteiden ja moottorin ohjauslaitteiden kunnostustyöt

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp
  • äidinkieli, ruotsi, englanti, matematiikka, fysiikka ja kemia, liikunta, terveystieto, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätieto, taide- ja kulttuuri sekä valinnaisia opintoja

Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osp
  • Opiskelija voi valita vuosittain tarjottavista opinnoista 10 osaamispistettä vapaasti.

Hakeminen

Koulutus alkaa seuraavan kerran elokuussa.
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka

Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki