• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 
Sijaintisi: Keskuspuiston ammattiopisto > Asiantuntijapalvelut > Hankearkisto > Laajennetun työssäoppimisen kehittäminen - Metsälä 5 -projekti 2010-2011

Laajennetun työssäoppimisen kehittäminen - Metsälä 5 -projekti 2010-2011


Laajennetun työssäoppimisen kehittäminen - Metsälä 5 -projekti 1.9.2010-31.12.2011

Tavoitteena on opetussuunnitelmauudistuksen täysipainoinen hyödyntäminen luovien yksilöllisten oppimispolkujen mahdollistajana, malli tutkinnon osien suorittamisesta henkilökohtaisin tavoittein, laajennetun työssäoppimisen ja työvaltaisen toimintamallin kehittäminen ja juurruttaminen verhoilu-, sisustus- ja pintakäsittelyalan ammatilliseen perustutkintokoulutukseen.

Keskuspuiston ammattiopiston Metsälän toimipaikassa sijaitsevat verhoilun-, sisustajien sekä pintakäsittelyalan koulutusalat. Hankkeessa pilotoidaan edellä mainitun yksikön ja alojen opetusta yksilöllisempään ja työvaltaisempaan suuntaan hyödyntämällä osaamisen tunnistamista ja tunnustamista, laajennettua työssäoppimista sekä sisällyttämällä ATTO-aineet ammattiaineiden yhteydessä arvioitaviksi niiltä osin kuin se on mahdollista. Hanke on Opetushallituksen rahoittama.

Opiskelun ja työn tekemisen jaksottaminen vaatii myös joustavat opiskelijan lähellä olevat ohjaus- ja tukitoimet. Opetuksen yksilöllistäminen ja työvaltaistaminen vaatii kuitenkin selkeät pelisäännöt ja suunnitelmat sekä tavoitteet opetuksen toteuttamisesta ja tukemisesta ja keskustelun opettajan, opiskelijan ja työnantajan rooleista.