• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 

Ensivaikutelma

"Onpas siinä hyvä tyyppi. Voisi sopia meille töihin."

Työhaastattelun ensi hetkinä syntynyt mielikuva saattaa vaikuttaa ratkaisevasti koko tulevaisuuteemme. Aina, kun tapaamme uuden ihmisen, arvioimme toisiamme ja luomme käsityksen hänestä heti ensi sekunneilla. Mielikuvaan vaikuttaa ensisijaisesti henkilön ulkoinen olemus: ryhti, energisyys, liikkuminen, siisteys ja raikkaus sekä vaatetus ja käyttäytyminen. Ulkoisesta olemuksesta heijastuvat myös itsetunto ja itseluottamus.

Oma mielikuva itsestämme saattaa olla aivan erilainen, kuin miten muut meidät näkevät. Meillä voi olla tiedostamattomia tapoja ja tottumuksia, joita emme itse huomaa. Ne voivat jopa ärsyttää muita. Ihmiset ovat yleensä hienotunteisia eivätkä kerro meille näistä tavoista.

Ystäviä kannattaa rohkeasti käyttää peilinä ja pyytää kertomaan, miltä näytämme muiden silmin. Epäedullisia asioita ei ole helppo kuulla, mutta niiden selville ottaminen on ainoa keino kehittää itseään. On hyvä muistaa, ettei kukaan meistä ole virheetön. Kaikkia fyysisiä epätäydellisyyksiä on syytä kantaa ylpeästi, ne ovat meille annettuja.

Video