• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 

Liikelounas ravintolassa

Tilaisuuden isäntä tai koollekutsuja varaa pöydän. Jos pöytää ei ole varattu etukäteen, sitä tiedustellaan hovimestarilta ravintolaan saavuttaessa. Pukeutumisessa ota huomioon tilaisuuden, ympäristön ja ilmapiirin arvokkuus.

Saapuminen ravintolaan

  1. Ravintolaan on kohteliasta saapua sovittuna aikana.
  2. Jos myöhästyt, ilmoita siitä puhelimitse.
  3. Ravintolaan saavuttaessa mies auttaa päällysvaatteet naiselta.
  4. Ravintolassa hovimestari ottaa asiakkaat vastaan ja ohjaa pöytään.
  5. Tilaisuuden isäntä osoittaa vieraille paikat.
  6. Mies auttaa naiselle tuolin.
  7. Tervehtiminen ja esittäytyminen tapahtuu yleisten käyttäytymisohjeiden mukaisesti.

Ruokailun aikana

Matkapuhelin on kohteliasta sulkea ennen ruokailua, jotta seurueella on ruokarauha.

Isäntä hoitaa tilaamisen, jolloin hän voi kysyä neuvoa tarjoilijalta. Ensin tilataan aperitiivit, jotka tarjotaan ennen ruokailua. Viinin maistamisen suorittaa isäntä.

Kun seurueeseen kuuluva nainen nousee pöydästä, myös vieressä istuva mies nousee ja auttaa tuolin siirtämisessä.

Jos poistut pöydästä, tee se ruokalajien välissä anteeksi pyytäen. Isäntä tilaa ja maksaa laskun, jos ei ole sovittu aikaisemmin muuten.

On kohteliasta hyvästellä tarjoiluhenkilökunta ystävällisellä nyökkäyksellä ravintolasta poistuttaessa.