• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 

Testin täyttöohjeet

TÄYTTÖOHJEET

Testi sisältää useita väittämiä, joista kustakin sinun tulee valita yksi sinulle sopivin vaihtoehto. Kun olet käynyt läpi kaikki väittämät, paina "Tee testi" -painiketta, jolloin saat palautteen testistä, mikäli olet vastannut kaikkiin kysymyksiin. Jos joku kysymys on jäänyt vastaamatta, tästä tulee ilmoitus ja vastaamatta jäänyt kysymys aktivoituu. Vastaa tässä tapauksessa tähän kysymykseen ja paina uudestaan "Tee testi"-painiketta.

Ohjeet Jawsin käyttäjille

Parhaiten seuraavaan kysymykseen tabulaattorinäppäimellä. Shift+TAB vie edelliseen kysymykseen. Nuoli alas ja Nuoli ylös-näppäimillä pääset vaihtoehdosta toiseen. Kun olet valitsemasi vaihtoehdon kohdalla voit siirtyä seuraavaan kysymykseen. Jos käyt kysymykset läpi järjestyksessä tulet "Tee testi" painikkeeseen. Enter-näppäin lähettää lomakkeen ja avaa tulosruudun eri ikkunassa, jos kaikkiin kysymyksiin on vastattu.

Tuloksen voit lukea siirtymällä ensin sivun alkuun (Ctrl-Home) ja painamalla sitten Insert+Nuoli alas eli asiakirjaluvun käynnistystä. Sen voit sitten lopettaa vasemmalla Ctrl-näppäimellä halutessasi. Tulossivun voit sulkea Alt-F4:llä. Sivun loppuun pääset Ctrl-Endillä.

Linkkeihin pääset helposti painamalla ensin Insert+F7 ja valitsemalla linkin avautuvasta luettelosta. Luettelossa voit siirtyä alkukirjaimella ensin lähemmäksi ja liikkua sitten vaikka nuolilla ylös-alas. Valinta eli linkin avaus tehdään Enterillä.