• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 
Sijaintisi: Keskuspuiston ammattiopisto > Asiantuntijapalvelut > Hankearkisto > TUOPPIS - tuettu oppisopimuskoulutus 15.12.2011-31.12.2012

TUOPPIS - tuettu oppisopimuskoulutus 15.12.2011-31.12.2012

Tuoppis-projektissa kehitetään syrjäytymisuhan alla olevien nuorten mahdollisuutta suorittaa tutkinto tarjoamalla mahdollisuus suorittaa ensin osatutkinto tuetun oppisopimuksen avulla. Projektissa kehitetään työmuotoja ammatillisen kuntoutuksen, sosiaalityön ja työhön ohjaavien verkostojen kanssa siten, että oppisopimuskoulutuksen taustalla olevat työnantajaa ja opiskelijaa palvelevat tukimuodot ovat helpommin saavutettavissa ja hyödynnettävissä.

Projektin kohderyhmänä ovat ammatillista koulutusta vailla olevat nuoret ja nuoret aikuiset, erityisryhmiin kuuluvat opiskelijat projektiin osallistuvissa oppilaitoksissa (esim. maahanmuuttajat), työnantajat, työpaikkaohjaajat sekä koulutukseen ohjaavat tahot.

Ammattiopisto Luovi (koordinaattori) ja Keskuspuiston ammattiopisto ovat aiemmin kehittäneet tuetun oppisopimuskoulutuksen mallia ja menetelmiä erityisesti oppisopimuskoulutuksen kriittisin kohtiin tuetun oppisopimuskoulutuksen projektissa (Spinnu), jolle Tuoppis on jatkoa.