• Ammatillinen aikuiskoulutus

 
 

Maahanmuuttajien osaamisohjelma MAO

Maahanmuuttajien osaamisohjelma MAO

Jos olet maahanmuuttajataustainen henkilö ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa, on sinulla nyt mahdollisuus suorittaa ammattitutkinto tai yksittäisiä tutkinnon osia osana maahanmuuttajien osaamisohjelmaa.
Kenelle?

Jos olet maahanmuuttajataustainen henkilö ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa, on sinulla nyt mahdollisuus suorittaa ammattitutkinto tai yksittäisiä tutkinnon osia osana maahanmuuttajien osaamisohjelmaa. Koulutukseen liittyvä työssäoppiminen voi auttaa työllistymisessä. Ohjelma mahdollistaa monenlaisten tukitoimien tarjonnan. Voit opiskella myös joustavasti työn ohessa ja hankkia ammatillisen pätevyyden itsellesi.

   

  Miten opiskelu tapahtuu?

  • Yksilöllisesti ja työvaltaisesti
  • Yhdessä tekemällä
  • Käytännön läheisesti, lyhyin lähiopetuspäivin

  Ennen kaikkea tulevaisuuteen ja työelämään suuntaamalla!

  Opiskelijalla on mahdollisuus opiskelijan hyvintointipalvelujen ja työvalmentajien tukeen. Autamme kaikissa niiden arjen asioiden selvittelyissä, joita opiskelu tuo tullessaan. Kuuntelemme opiskelijan tarpeita ja toiveita.

   

  MAO -jakso

  Maahanmuuttajien osaamisohjelmassa voimme tarvittaessa ohjata opiskelijaksi valitun maahanmuuttajataustaisen henkilön suomen kieltä ja oppimisvalmiuksia vahvistavalle jaksolle. Jaksolla kartoitetaan hakijan opiskelu- ja oppimisvalmiuksia ja vahvistetaan suomen kielen taitoa. Jakson kesto ja sijoittuminen (ennen ammatillisia opintoja, yhtäaikaisesti ammatillisten opintojen kanssa) määräytyy yksilöllisesti ja se kirjataan henkilökohtaiseen opintojen kehittämissuunnitelmaan.