• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 
Sijaintisi: Keskuspuiston ammattiopisto > Asiantuntijapalvelut > Kansainväliset hankkeet > Work & Learn – increasing knowledge and gaining experiences through European mobility

Work & Learn – increasing knowledge and gaining experiences through European mobility

Keskuspuiston ammattiopistossa käynnistyy syksyllä 2014 Work & Learn-opiskelijaliikkuvuushanke. Hankkeen apurahansaajat ovat Keskuspuiston ammattiopiston erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita, jotka suorittavat toisen asteen ammatillista perustutkintoa. Opiskelijaliikkuvuushanke on tarkoitettu kyseisten alojen toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille.

Projektin aikana toteutetaan kahden viikon opiskelijavaihdot seuraaville aloille:
- hotelli-, ravintola- ja catering-alan vaihto Unkariin, Tsekin tasavaltaan ja Ruotsiin
- sosiaali- ja terveysalan vaihto Islantiin
- audiovisuaalisen alan vaihto Alankomaihin
- kotityö- ja puhdistuspalvelujen vaihto Tsekin tasavaltaan ja Unkariin
- muusikoiden vaihto Englantiin
- kiinteistöpalvelujen vaihto Unkariin
- pintakäsittelyalan vaihto Alankomaihin
- tanssialan vaihto Englantiin
- tieto- ja tietoliikennetekniikan vaihto Portugaliin
- verhoilu- ja sisustusalan vaihto Liettuaan
- ja kone- ja metallialan vaihto Tanskaan

Work & Learn- hanke toteutetaan vuosina 2014-2016, jonka aikana yhteensä 56 opiskelijaa ja 14 tukihenkilöä suorittaa ulkomaanjakson. Hankkeen opiskelijavaihdot toteutetaan ryhmävaihtoina. Ryhmän mukana matkustaa tukihenkilö, joka on Keskuspuiston ammattiopiston opettaja tai ohjaaja.

Vaihtojaksot ovat työssäoppimista oppilaitoksen tarjoamissa tiloissa (mm. opetuskeittiö, hotelli, asuntola) tai paikallisissa yrityksissä. Vaihtojaksot hyväksiluetaan täysimääräisenä osaksi opiskelijan opintoja. Liikkuvuushankkeen tavoitteena on opiskelijoiden ammatillinen kehittyminen. Hankkeen tavoitteena on myös kannustaa opiskelijoita kansainvälisyyteen, vieraiden kielten käyttöön sekä kohtaamaan vieraita kulttuureita. Opiskelijavaihtoon kuuluu kotimaassa suoritettava kieli- ja kulttuurivalmennus, joka antaa opiskelijoille valmiudet ymmärtää kohdemaan kieltä ja kulttuuria.

Liikkuvuushankkeen kumppaneita ovat City College Plymouth (Englanti), Klaipeda Dressmaking and Service Business School (Liettua), GS Område (Ruotsi), Fjölbrautaskóli Suðurnesja (Islanti), Strední odborné ucilište (Tšekin tasavalta), Cibap vakschool voor verbeelding (Alankomaat), Tech College Aalborg (Tanska), In-Natura Kft (Unkari) ja AEVA-EPA (Portugali). Hankkeen rahoittaa Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO.

Hankkeen blogi: http://worklearnhanke.blogspot.fi/