• Pienkonekorjaaja

 
 

Pienkonekorjaaja

Autoalan perustutkinto

Moottorikäyttöisten pienkoneiden korjauksen osaamisala, 180 osp

Moottorikäyttöisten pienkoneiden korjauksen osaamisalan suorittanut osaa kaikkien yleisimpien moottorikäyttöisten pienkoneiden ja työlaitteiden huollon ja korjauksen.

Pienkonekorjaaja osaa toimia asiakaspalvelu- ja korjaamotehtävissä. Hän osaa huoltaa ja korjata asiakkaan tuotteita kannattavasti ja turvallisesti sekä palvella asiakasta. Lisäksi hän tuntee tiellä liikkuvien pienkoneiden liikennekelpoisuuden vaatimukset ja osa a varmistaa pienkoneen ja sen lisälaitteiden teknisen ja turvallisen toimivuuden.

Pienkoneiden huoltoihin liittyvät tarkastukset ja tavallisimmat huoltotoimet ovat pienkonekorjaajalle tuttuja. Hän osaa valita huollossa ja korjauksessa käytettävät aineet ja tarvikkeet sekä tuntee korjaamotoimintaan liittyvät asetukset ja sopimukset sekä työhönsä liittyvät työsuojelusäädökset. Hän osaa kommunikoida asiakkaiden ja työtovereiden kanssa. Hän osaa käyttää eri maahantuojien ja riippumattomien varaosaliikkeiden tietokonepohjaisia ohjelmia ja hakemistoja sekä osaa varaosa- ja varastoalan perustoiminnat.

Työpaikat: pienkoneiden myynti- ja huoltoyritykset, oma yritys.

Kesto ja sisältö

Koulutus kestää kolme vuotta.


Hakeminen

Koulutus alkaa seuraavan kerran elokuussa.
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka

Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki