• Valmentava koulutus

 
 

Aamu- ja iltapäivätoiminta lukuvuonna 2017-2018

Aamu- ja iltapäivätoiminta 1.8.2017–30.5.2018


Aamu- ja iltapäivätoiminta

Keskuspuiston ammattiopiston työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen kotona asuvilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua oppilaitoksen järjestämään aamu- ja iltapäivätoimintaan. Toimintaa järjestetään jokaisena koulupäivänä aamuisin, sekä iltapäivisin maanantaista torstaihin.

Toimintaa järjestetään seuraavissa toimipaikoissa:

  • Arlan toimipaikka
  • Vantaan toimipaikka
  • Porvoon toimipaikka
  • Tanhuan toimipaikka

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä:

  • aamuisin klo 7.30 alkaen maanantaista perjantaihin
  • iltapäivisin klo 16.30 saakka maanantaista torstaihin
Koulupäivät alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 14.30 (maanantaista torstaihin) ja 13.00 (perjantaisin), mikäli yksilöllisesti ei ole sovittu muusta aikataulusta. Opetusajat vahvistetaan lukuvuodeksi kerrallaan. Lukuvuoden 2017-2018 opetusajat vahvistetaan toukokuussa 2017.


Palvelukuvaus

Aamu- ja iltapäivätoiminta on ohjattua ja valvottua toimintaa ryhmässä. Toiminta tukee opiskelun yleisiä tavoitteita. Aamu- ja iltapäivätoiminnalle ei laadita yksilöllisiä tavoitteita. Toiminta toteutetaan tarkoituksenmukaisissa ryhmissä, lähtökohtana on noin 10 hengen ryhmät.

Toiminnalle laaditaan toimipaikkakohtainen viikko-ohjelma. Opiskelijat osallistuvat ohjelman laatimiseen ja toiminnan valmisteluun. Esimerkiksi välipalatarvikkeiden hankkiminen ja esille laitto hoidetaan toimintaan osallistuvien opiskelijoiden kanssa.

Aamuisin toiminta on vapaamuotoisempaa, esimerkiksi lautapelejä, päivän uutisten seuraamista tai seurustelua muiden nuorten kanssa. Iltapäivisin toiminta on teemoitettu. Teemoja ovat mm. musiikki, taide- ja käsityöt, liikunnallinen ohjelma ja aistituokiot, ulkoilu, seurapelit, välipalan valmistus.

Päivittäistoiminnoissa henkilökohtaista apua tarvitsevien opiskelijoiden kohdalla ohjaajia on noin 1 työntekijä kahta päivätoimintaan osallistuvaa opiskelijaa kohden. Muulloin ohjaajia on noin yksi ohjaaja 4 opiskelijaa kohden.

Toimintaan osallistuville opiskelijoille tarjotaan pieni välipala noin klo 14.45-15.00 (hedelmä, voileipä, jogurtti tai vastaava).

Aamu- ja iltapäivätoiminnan käytännön järjestelyistä vastaavat toimipaikkojen vastaavat ohjaajat.


Loma-ajan päivätoimintaa ei järjestetä toimipaikoissa lukuvuonna 2017-2018.

Talvilomalla 2018 järjestetään liikunnallinen talvileiri Arlan toimipaikassa. Leirille voivat osallistua myös muiden toimipaikkojen opiskelijat.

Hinnoittelu ja laskutus

Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen edellyttää opiskelijan kotikunnan maksusitoumusta.

Maksusitoumuksessa tulee näkyä mahdolliset rajaukset (esimerkiksi aikaväli), sekä laskutusosoite. Maksusitoumuksen voi tehdä koskemaan koko opiskeluaikaa tai tietylle aikavälille (lukuvuosi).

Maksusitoumukset toimitetaan osoitteella:

johanna.nirkkonen@invalidisaatio.fi

tai

Invalidisäätiö
Johanna Nirkkonen
Tenholantie 10, 00280 Helsinki

Aamu- ja iltapäivätoiminnan hinta 1.8.2017 alkaen on 650 €/kk.

Elokuulta laskutetaan 50 % kuukausittaisesta hinnasta.

Ainoastaan aamuihin (5pv/vko) tai ainoastaan iltapäiviin (4pv / vko) osallistuvilta hinta on 330 €/kk

Toiminnan laajuus ja hinnat vahvistetaan lukuvuodeksi kerrallaan.

Lisätietoja:
koulutusjohtaja
antti.aavikko@keskuspuisto.fi

puh. 040 353 9415