• Koulutuskalenteri 2017-2018

  • Koulutuskalenteri 2017-2018

 
 

Erityisen tuen tarpeet ja henkilökohtaistamisen suunnittelu 3 op.

Ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden moninaisuus ja erityisen tuen tarpeet lisääntyvät kaiken aikaa. Oppimiseen liittyvien pulmien varhaisella tunnistamisella ja riittävällä tuella voidaan kuitenkin varmistaa kaikkien opiskelijoiden tasavertaiset mahdollisuudet oppimiseen ja tutkinnon suorittamiseen. Osiossa perehdytään erityisen tuen tarpeiden tunnistamiseen, ohjauksen ja tuen tarpeen arviointiin sekä tukitoimien suunnitteluun uudistuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Koulutuskokonaisuus koostuu valtakunnallisesta aloituswebinaarista sekä Helsingissä toteutettavista työpajoista sekä verkkokoulutuksista. Kouluttajina toimivat Keskuspuiston ammattiopiston sekä AMEO-verkoston asiantuntijat.

Sisältöjä

  • Oppimis- ja toimintakyvyn tunnistaminen
  • Tarkkaavuuden ja toiminnanohjauksen vaikeudet
  • Kielelliset ja matemaattiset oppimisvaikeudet
  • Psyykkisen tuen tarpeet
  • HOKS ja erityinen tuki
  • Yksilölliset ja joustavat oppimis- ja tutkintopolut


Koulutusosio alkaa webinaarilla, joka on katsottavissa 14.9.2017 alkaen. Linkki webinaariin lähetetään ilmoittatumisesi jälkeen sähköpostiisi. Webinaarissa esitellään koulutusosion sisältöjä sekä johdatellaan oppimis- ja toimintakyvyn määrittelyyn sekä henkilökohtaistamisen, pedagogisen ja muun tuen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Erityisen tuen tarpeet ja henkilökohtaistamisen suunnittelu -workshopit

 

Workshop I: 12.10.2017 klo 9:00-15:00 (aamukahvi klo 8:30-9:00)

Workshop II: 15.11.2017 klo 8.30-12:30 (aamukahvi klo 8:00-8:30)

Paikka: Keskuspuiston ammattiopisto, Tenholantien toimipaikka, Tenholantie 12, (2. kerros, koulutustila 3) 00280 Helsinki.

Koulutus sisältää lisäksi omaan työhön soveltavia tehtäviä ja verkkokoulusta.

Koulutus on täynnä.

Koulutus on osa Henkilökohtaistaminen ja erityinen tuki -hanketta ja 12 op:n koulutuskokonaisuutta. Katso myös hankkeen muut koulutukset.

Henkilökohtaistaminen ja erityinen tuki on Opetushallituksen rahoittama hanke, jota ammatilliset erityisoppilaitokset toteuttavat vuosina 2017–2018. Projektia koordinoi Ammattiopisto Spesia ja muina toteuttajina toimivat Ammattiopisto Luovi, Keskuspuiston ammattiopisto ja Kiipulan ammattiopisto.


Kysy lisää: Koulutussuunnittelija Henna Gustafsson, henna.gustafsson@ keskuspuisto.fi, puh. 040542 1415