• Varastonhoitaja

 
 
Sijaintisi: Keskuspuiston ammattiopisto > Koulutustarjonta > Ammatillinen peruskoulutus > Tekniikan ja liikenteen ala > Varastonhoitaja > Verkkokauppa on nykyaikainen oppimisympäristö, joka osallistaa useiden alojen opiskelijoita

Verkkokauppa on nykyaikainen oppimisympäristö, joka osallistaa useiden alojen opiskelijoita

Keskuspuiston ammattiopiston verkkokauppa, keskuspuistonkauppa.fi aloitti toimintansa toden teolla toukokuussa. Kaupan ylläpitoa on harjoiteltu opiskelijavoimin jo viime syksystä saakka. Opiskelijoiden ja henkilökunnan voimin pyörivässä verkkokaupassa myydään laadukkaita käsityötuotteita, joita valmistetaan Turun vankilassa osana vankien kuntouttavaa työtoimintaa.

-   Verkkokauppa on nykyaikainen toimintamalli ja useiden eri osaamisalojen mukana olon mahdollistava, aito työelämän oppimisympäristö. On tärkeää, että opiskelijat pääsevät harjoittelemaan oppimaansa erilaisiin työympäristöihin. Tästä syystä olemme myös mukana erilaisissa tapahtumissa, mm. Marketanpuiston Puutarhapäivillä Espoossa. Kun koulussaopittuja asioita pääsee toistamaan eri ympäristöissä, kehittyy rutiini tehdä asioita. Tämä puolestaan auttaa vankan osaamispohjan syntymisessä, Hellström kertoo.

Erityisesti asiakaspalvelutilanteet ovat opiskelijoille tärkeitä ja toivottuja oppimiskokemuksia. - Opiskelijat ovat olleet hyvin aktiivisia ja motivoituneita verkkokauppa-opintoihinsa. Uusien ohjelmistojen, verkkokaupan ja talousjärjestelmän, käyttöönotto on koettu innostavaksi. Tässä työssä näkee tavaran liikkumisen eri vaiheissa. Esim. tuote otetaan vastaan, valokuvataan, hyllytetään ja lähetetään asiakkaalle, Hellström listaa.

Hellström näkee verkkokauppaympäristössä paljon kehittämisen mahdollisuuksia. Erilaisen osaamisen näyttäminen mahdollistaa omannäköisen tutkinnon suorittamiseen.

Logistiikan koulutusalalla on Verkkokaupan lisäksi myös muita asiakasrajapinnassa toimivia oppimisympäristöjä, kuten Early Learningin, Opiken kirjavarastot ja säätiön oma pientarvikevarasto Pasilan toimipisteessä. - Näissäkin aidoissa oppimisympäristöissä treenataan todellisia asiakaspalvelutilanteita. Kaikkiin oppimisympäristöihin on otettu mukaan joku yritys tai organisaatio, opettaja kertoo. - Tavarankuljetuksen tutkinnon osassa tehdään työtä kaikkien näiden eri yhteistyöorganisaatioiden kanssa.  

Opiskelijat selkeästi aktivoituvat, kun on oikea yritys mukana, työ on vaihtelevaa ja löytyy "oikeaa" tekemistä eikä pelkkää lavojen siirtelyä paikasta toiseen. Palautetta tulee suoraan asiakkailta, mikä myös antaa ihan uuden perspektiivin työhön. Joskus tilanteet muuttuvat ja tulee kiire, kuten oikeassa yritysmaailmassa. Sitten tehdään uudet suunnitelmat ja reagoidaan tilanteen mukaan. Tämäkin on osa oikeaan työelämään opettelua. Eri alojen yhteistyökumppanit ovatkin opintojen suorittamisen kannalta tärkeitä. Nyt toimitaan niin kuin oikeassa yrityksessä tehdään.

Asiakaspalvelutilanteet opettavat eniten. - Tulkaa siis ostoksille, Hellström kehottaa. Tuotteilla on todella hyvä hinta-laatusuhde. Ostamalla kannustetaan opiskelijoita sekä tuetaan vankien kuntouttavaa työtä. Kaikki voittaa, Hellström toteaa.

Lisätietoja:
Tiina Hellström
tiina.hellstrom@keskuspuisto.fi
040 772 0266