• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 

3.8 Lapsenvahtina

Vinkki: Opiskelijalle tarjotaan usein erilaisia pieniä tehtäviä, joista voi saada taskurahaa. Niistä ei kannata kieltäytyä, sillä pienet hommat saattaa johtaa jopa ansiotyöhön.

Kallen isosisko Leena oli saanut vauvan loppukesällä. Laura ja Kalle olivat käyneet katsomassa vastasyntynyttä synnytyslaitoksella. Pari viikkoa Lauran muuton jälkeen Leena soitti ovikelloa. Hän luuli Kallen päässeen lomille ja hämmentyi nähdessään Lauran ja Pian kahdestaan. "Sovin Kallen kanssa, että katsotte Saimia käydessäni elokuvissa. Voinhan mennä ensi viikolla", huokasi Leena pettyneenä." "Totta kai menet tänään. Kyllä me Saimin hoidamme", sanoi Laura. Pia kätki huolestuneisuutensa: hän muisti, kuinka serkun vauva kiljui armottomasti hänen sylissään heillä vieraillessaan.

Leenan lähdettyä vauva oli hereillä ja makasi makuupussin päällä lattialla. Topi pysyi onneksi punkassaan käytyään häntä nuuhkaisemassa. "Vauva tuoksuu ihanalta, paitsi ei nyt!" huudahti Laura ja alkoi riisua potkuhousuja. Pia nyrpisti nenäänsä nähdessään vaipan sisällön. Varmoin ottein Laura avasi Saimin bodin haaranapit ja kääri bodin helman ylös kainaloiden alle, kaappasi vauvan päätä tukien oikeaan käteensä ja lähti kohti kylpyhuonetta. Vasempaa kättään hän piti edessään kuin kilpeä suojaamassa vauvaa törmäämästä mihinkään.

Pia valutti haaleaa vettä hanasta ja etsi pyyheliinan. Vaippa lensi roskikseen ja sitten peffa pesuun; tottuneesti Laura käänsi Saimin tukien koko ajan päätä. "Huomaatkos nämä jalan poimut, jotka pitää huolella pestä. Lämmittäisitkö Tuttelin?" Pia meni keittiöön ja piti tölkkiä kuuman vesihanan alla. "Laita maito pulloon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi". Saimi alkoi kitistä ja yltyi kovaan itkuun tyttöjen pukiessa häntä. Onneksi maito oli sopivaa, kun Laura kokeili sitä kämmeneen, ja pian kuului hanakka lutkutus. "Lastenhoito oli minun lempiaineeni talouskoulussa; kokeilin kylvetystä ja vaipanvaihtoa nukelle moneen kertaan, ja kerran meillä oli oikea vauva". Pian Saimi nukahti ja Pia oli tyytyväinen saadessaan hiljaa tuhisevan vauvan syliinsä, kun Laura pesi tuttipulloa ja hääräsi keittiössä.

< 3. Muutto omaan kotiin