• Media-assistentti

 
 
Sijaintisi: Keskuspuiston ammattiopisto > Koulutustarjonta > Ammatillinen peruskoulutus > Kulttuuriala > Media-assistentti (Ei mukana kevään 2017 haussa)

Media-assistentti (Ei mukana kevään 2017 haussa)

Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto (Media-alan perustutkinto 1.8.2017 alkaen), 180 osp

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala


Media-assistentit ovat media- ja viestintäalan moniosaajia.Media-alan perustutkinnossa opiskellaan eniten valokuvausta. Lisäksi valmistetaan ja käsitelläänkuvia, videoidaan, äänitetään ja rakennetaan valaistuksia. Myös multimediaa sisältyy opintoihin. Opiskelija saa näin valmiuksia työskennellä erilaisissa av-alan tuotannoissa. Lisäksi opiskellaan asiakaspalvelussa tarvittavia vuorovaikutustaitoja. Opintoihin sisältyy myös valinnaisia ammatillisia sekä vapaasti valittavia opintoja.

Media-assistentit työllistyvät viestintätuotteiden suunnittelun, toteutuksen, valmistuksen, tuottamisen ja markkinoinnin pariin. Media-assistentit ovat alan moniosaajia ja lisäksi heillä on yleensä jonkin tekniikan erityistaito. Heidän pitää hallita tietokoneen ja sen oheislaitteiden käyttö sekä käyttää tietokoneohjelmia ja sovelluksia.

Työllistyminen

Valokuvapainotteiselta media-alan opintolinjalta valmistunut media-assistentti voi työllistyä perinteisen foto-alan yrityksiin (esim. kuvalaboratoriot ja tulostuspalvelulaitokset, erilaiset mainosalalla toimivat studiot, muotokuvaamot ja fotoliikkeet, museot ja kuva-arkistot, lehtitalojen kuvapalvelut jne.). Nyt myös laajemmin viestintäalalla toimivat yritykset, uusmedia-alan sekä muutkin suuremmat yritykset tarvitsevat mainonnan ja tiedotuksen tarpeisiin fotoalan yleiskoulutuksen saaneita ammattilaisia. Kuitenkin laaja-alaisen av-tekniikan perusosaaminen antaa ammatillista valmiutta myös muun viestinnän sekä av-median avustaviin tuotanto- ja suunnittelutehtäviin.


Kesto ja sisältö

Koulutus kestää kolme vuotta. Käytännön ammattitaidon lisäämiseksi osa koulutuksesta toteutuu työssäoppimisena erilaisilla työpaikoilla.

Opintojen sisältö jakautuu seuraavasti:

Ammatilliset tutkinnon osat, 135 osp

  • visuaalinen ilmaisu, valokuvauksen perusteet, kuvanvalmistuksen perusteet, kuvankäsittelyn perusteet
  • videotekniikan perusteet, ääni- ja valotekniikan perusteet, multimediatekniikan perusteet, AV-yritystoiminta
  • valokuvatuotanto, kuvanvalmistus, kuvankäsittely, graafisen viestinnän tekniikka ja tuotanto, multimediatekniikka, multimediailmaisu
  • ammatillisia erikoiskursseja: mm. valokuvaus, kuvanvalmistus, kuvankäsittely, av-tekniikka, 3d verkkosivujen suunnittelu

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

  • äidinkieli, ruotsi, englanti, matematiikka, fysiikka ja kemia, liikunta, terveystieto, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätieto, taide ja kulttuuri, ympäristötieto, tieto- ja viestintätekniikka, etiikka, kulttuurien tuntemus

Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osp

  • Opiskelija voi valita vuosittain tarjottavista opinnoista 10 osaamispistettä vapaasti.

Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.


Koulutuspaikka

Tenholantien toimipaikka (Ruskeasuo)
Tenholantie 10, 00280 Helsinki