• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 

3.1 Paikkoihin tutustuminen

Tarinamme Laura on 20-vuotias, sokea opiskelija, joka onnistui saamaan opiskelijavuokra-asunnon läheltä yliopistoa.

Laura on 20-vuotias, sokea opiskelija, joka onnistui saamaan opiskelijavuokra-asunnon läheltä yliopistoa. Italian kielen opinnot alkavat kahden viikon kuluttua, ja nyt on aikaa tutustua ympäristöön ja uuteen solukaveriin. Pia olikin paikalla, kun perheen kanssa raahattiin tavarat pakettiautosta kolmanteen kerrokseen. Laurasta tuntui mukavalta, kun äiti, isä ja isosisko olivat lähteneet auttamaan muutossa kotoa Porista Turkuun.

Solukaveri Pia opiskelee toista vuotta yliopistossa. Vaikka Pia oli etukäteen kuullut uudesta solukaverista ja tämän opaskoirasta, taisi hän vähän säikähtää nähdessään Lauran ja opaskoira Topin, mutta teetä juodessaan Pia rapsutteli jo innokkaasti Topia ja ihmetteli, miten koira voi viedä Lauraa oikeaan paikkaan. "Eihän se oikeastaan osaakaan, ennen kuin minä olen reitin oppinut ja sittenannan ohjeet, minne mennään", selitti Laura. Laura tutustui uuteen soluasuntoon kiertämällä tyhjän asunnon seiniä myöten. Huoneestaan hän löysi jo ikkunan ja ovesta tullessa oikealla olevat komerot. Verhot ja kattolamppu täytyisi pian käydä ostamassa. Vaikka Laura erottikin valon pimeästä, ei valo häntä varsinaisesti hyödyttänyt. Laura oli kuitenkin tottunut laittamaan valot iltaisin kotona.

Eteisestä pääsi kaikkiin huoneisiin. Tyttöjen huoneiden välissä oli keittiö. Ovesta tullessa oikealla oli ruokapöytä, jonka Pia oli tuonut. Vastakkaiselta seinältä Laura huomasi työtason kaapistoineen, lieden, pesualtaat ja jääkaapin. Ikkunaseinällä ovea vastapäätä oli hauska penkki, johon "saattoi kätkeä lehdet ja joka oli hyvä varaistuin vieraille", selitti Pia.

Pian huone oli samankokoinen kuin Lauran, mutta Laura huomasi kaiken tavarapaljouden keskeltä, että komerot olivatkin vasemmalla ovesta tullessa.

< 3. Muutto omaan kotiin