• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 

3.6 Päiväjärjestys

Kannattaa huomioida naapureiden päivärutiinit, jotta tulee toimeen heidän kanssaan.

Aamuisin Laura söi aamupalan ja ruokki Topin ennen pakollista ulkoilua. Isosisko oli innokas lenkkeilijä ja tulikin avuksi etsimään koirareittiä. Ulkona satoi, mutta tytöt kävelivät mielellään raikkaassa syystuulessa, ja saappaat ja sadetakki kuuluivat tähän aikaan vuodesta vakiovarusteisiin. Isosisko halusi lenkiltä tullessaan käydä kaupassa, ja Laura hyppeli Topin kanssa portaat kolmanteen kerrokseen. Pia oli herännyt ja katseli kauhuissaan, kun Topi asteli kuraisilla tassuillaan hänen puhtaalle matolleen. Onneksi Laura tajusi nopeasti komentaa koiran suihkuun. Onpa hyvä, että kylppäri on heti ulko-oven vieressä, ajatteli Pia.

Olet tosi mukava iskä, kun haluat suunnitella mulle sisustusta", sanoi Laura tarttuessaan isää käsipuolesta isossa tavaratalossa. "Haluaisin huoneesta aurinkoisen. Sopisikohan keltainen väritys"? Isän mielestä ajatus oli hyvä, ja hänen huomatessaan kuuluisan auringonkukkataulujulisteen seinällä, Laura ja isä päättivät sisustaa huoneen taulun värien mukaan: keltaiset verhot, keltainen sängynpeitto, sängylle vaaleanvihreitä tyynyjä ja vihreä matto. Matto ei voisi olla kovin vaalea, koska joskus Lauraa laiskottaisi pestä Topin tassut eikä pelkkä pyyhkiminen korvaa pesua. "Pitäisiköhän meidän ostaa eteiseen tumma pikkumatto, jota pitkin Topi kävelee suihkuun?" suunnitteli Laura.

Viikko oli jo hurahtanut muuttopäivästä. Perhe oli lähtenyt, ja Laura oli harjoitellut reittiä yliopistolle liikkumistaidon ohjaajan kanssa. Vähän jännitti, mutta hätätilassa - vaikka lumisateen yllättäessä - Laura voisi turvautua taksikuljetukseen. Taksimatkat hän oli anonut kotipaikkakunnaltaan.

< 3. Muutto omaan kotiin