• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 

3.2 Pieniä apuvälineitä

Muutossa pienet vahigot on helppo korjata, kun varautunut niihin.

Kaikki halusivat virkistäytyä ennen tavaroiden purkua, ja Laura muisti pakanneensa koriin vedenkeittimen, jonka mummo oli antanut jouluna. Kori löytyi helposti keittiöstä, ja Pia otti esille kuppejaan. Laura oli pakannut keittimen ohella mukaan oman veitsensä, jolla voi leikata samankokoisia leipäviipaleita.

Laura leikkasi tottuneesti hiivaleivän ja kaatoi tulikuumaa vettä mukiinsa. Kun mukin kylki tuntui kuumalta, Laura päätteli, että vettä oli mukissa riittävästi.

Etsiessään pikkulusikoita tiskipöydän telineestä - Pian ohjeiden mukaan - Laura viilsi sormeensa haavan leikkuuveitsestä. Äiti kaivoi laastarin käsilaukustaan ja suunnitteli isän kanssa lääkekaapin ostoa eteisen seinälle. Samalla hän valisti Piaa, miten teräviä välineitä säilytetään erikseen omissa laatikoissaan tai magneettiin kiinnitettynä. "Kyllä Pia vähemmästäkin huomaa, että olet opettaja", Laura yritti hillitä äitiään.

Kännykällä luettavat tunnistetarrat

Suomessa on kehitetty apuohjelmia kännykkään, jotka auttavat heikkonäköisiä muun muassa lääkkeiden ja elintarvikkeiden tunnistamisessa. Purkkeihin voidaan kiinnittää tunnistetarra, jota luetaan kännykällä. Kun kännykällä koskettaa tarraa, se kertoo purkin sisällön, käyttötarkoituksen ja käyttöohjeen. Tunnistetarroihin voi lisätä omia selostuksia, joita voi hyödyntää vaikkapa käyttöesineiden tai cd-levyjen tunnistamiseen.

< 3. Muutto omaan kotiin