• Kokki

 
 
Sijaintisi: Keskuspuiston ammattiopisto > Koulutustarjonta > Ammatillinen peruskoulutus > Matkailu-, ravitsemis- ja talousala > Kokki

Kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp
Ruokapalvelun osaamisalaKokki on makuelämysten mestari.


 

Kokin tutkinto antaa valmiuksia työllistyä monipuolisiin työtehtäviin ravintolaan, kahvilaan ja suurkeittiöön sekä muihin alan yrityksiin. Kokki valmistaa maukkaita ja ravitsevia lounas- ja annosruokia sekä salaatteja ja leivonnaisia. Koulutuksessa opitaan myös tarjoilemaan ja tekemään kaikkia ammattikeittiön työtehtäviä. Opetus tapahtuu pienryhmissä ja yksilöllisesti. Opiskelijat työskentelevät opetuskeittiössä, oppilaitoksen ravintoloissa ja kahviloissa sekä työssäoppimispaikoissa.

Kokin ammatissa luovuus on plussaa. Opiskelija oppii maustamaan ja koristelemaan ruoka-annoksia. Kokki ei koskaan vie annosta asiakkaalle, jos ei ole maistanut sitä. Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, omatoimisuutta ja joustavuutta. Kokilta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja. Keittiössä työskentely on seisomatyötä kiireisessä ympäristössä.


Kesto ja sisältö

Koulutus kestää kolme vuotta.

Opintojen sisältö jakautuu seuraavasti:

Ammatilliset tutkinnon osat, 135 osp

  • majoitus- ja ravitsemispalveluissa toiminen, lounasruokien valmistus, annosruokien valmistus
  • suurkeittiön ruokatuotanto, tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • kahvilapalvelut tai katu- ja pikaruokapalvelut tai palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

  • äidinkieli, ruotsi, englanti, matematiikka, fysiikka ja kemia, liikunta, terveystieto, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätieto, taide- ja kulttuuri sekä valinnaisia tutkinnon osia.

Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osp

  • Opiskelija voi valita vuosittain tarjottavista opinnoista 10 osaamispistettä vapaasti. 
Hakeminen
Koulutus alkaa seuraavan kerran elokuussa. Kannattaa kuitenkin tiedustella onko opetusryhmissä tilaa lukuvuoden aikana. Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.


Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

Arlan toimipaikka
Puustellinmäki 4-6, 02650 Helsinki