• Tanssija

 
 

Tanssija

Tanssialan perustutkinto, 180 osp

Tanssin osaamisala


Tanssijat ovat kehonhallinnan ja esiintymisen ammattilaisia.

Keskuspuiston ammattiopisto on tarjonnut yksilöllisiä tanssipolkuja jo 10 vuotta (artikkeli)!
Johannan tarina – yksilöllinen polku performanssitaiteilijaksiKeskuspuiston ammattiopisto on Suomen ainoa ammatillinen erityisoppilaitos, jossa voi suorittaa tanssialan perustutkinnon. Koulutus painottuu nykytanssiin. Opiskelija saa perusvalmiudet myös muiden tanssitekniikoiden ja erilaisten esittämisen tyylien hallintaan. Tutkinnossa tärkeitä teemoja ovat kehonhallinta ja esiintymisvalmiudet.

Opetuksessa kunkin opiskelijan yksilölliset edellytykset otetaan huomioon ja opiskelija voi kehittää persoonallista tanssi-ilmaisuaan. Opiskelijavalinnassa arvioidaan hakijan soveltuvuus tanssialan koulutukseen ja ammattiin.

Tanssija voi työskennellä mm. erilaisissa yhteistoiminnallisissa tanssiproduktioissa, tanssiryhmissä ja näyttämötaiteen tehtävissä. Tänä päivänä tanssijat toimivat moniammatillisesti mm. tanssin ohjaajina ja koreografeina, mutta myös tanssia soveltavilla aloilla, kuten hoito- ja hoivaympäristöissä. Tanssijalta vaaditaan yrittäjähenkisyyttä ja ammatti on usein freelancer-painotteinen. Tanssin ohjaaminen ja harjoittelu ovat työllistymisen kannalta merkittäviä tekijöitä.

Kesto ja sisältö

Koulutus kestää kolme vuotta.

Opintojen sisältö jakautuu seuraavasti:

Ammatilliset tutkinnon osat, 135 osp

  • kehonhuolto, ilmaisuvalmiudet, ammatillista osaamista tukevat tanssitekniikat, produktiotyö, tanssin historia ja tanssianalyysi
  • nykytanssi, ammatillista osaamista syventävät tanssitekniikat
  • teatteri- ja jazztanssi

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

  • äidinkieli, ruotsi, englanti, matematiikka, fysiikka ja kemia, liikunta, terveystieto, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätieto, taide- ja kulttuuri sekä valinnaisia opintoja.

Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osp

  • Opiskelija voi valita vuosittain tarjottavista opinnoista 10 osaamispistettä vapaasti.

Hakeminen
Koulutus alkaa kolmen vuoden välein (alkaa elokuussa 2019).
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Opiskelijavalintaan sisältyy alalle soveltuvuuden arviointi. Pääsykokeet sisältävät käytännön tanssitehtäviä sekä ohjattuna että itsenäisesti sekä haastattelun. Lisäksi kartoitetaan hakijan perusvalmiuksia eri tanssitekniikoissa sekä liikkuvuutta ja liikunnallisuutta.

Koulutuspaikka

Arlan toimipaikka
Puustellinmäki 4-6
02650 Espoo