Keskuspuiston ammattiopisto 12.5.2016

Komea mitalisaalis ja arvokasta kisakokemusta TaitajaPLUS-kisoista!

Seinäjoella 10.–12.5. järjestetty Taitaja2016 -kilpailu oli Keskuspuiston ammattiopiston riemujuhlaa. Aurinkoinen sää suosi 40.000 kisavierasta.


Keskuspuiston ammattiopiston opiskelijoista ensimmäisenä tulikokeeseen pääsi logistiikan opiskelija Emil Lahti.

Ensimmäisen vuoden opiskelija oli tyytyväinen osallistumisestaan: ”Sijoitus ei ole tärkein juttu, vaan oppi ja osallistuminen”. Emil sijoittui hienosti neljänneksi.
Toisena kisapäivänä tehtiin TaitajaPLUS-historiaa, kun Keskuspuiston ammattiopisto nappasi Kiinteistönhoidossa kolmoisvoiton! Kisakonkarit eivät moista muistaneet koskaan aiemmin tapahtuneen.

Ylivoimaisen voiton lajissa vei Tenho Savander, hopealle sijoittui kolmatta kertaa Taitaja-finaalissa edustanut Joel Ylivuori ja pronssia pokkasi Jori Manninen. Neljäs kisavahvistus Abdisadam Huseen sijoittui kuudenneksi.

(vas. Joel, oik. Jori)


Puhdistuspalveluiden kilpailussa Janica Hirvenkivi sijoittui kuudenneksi ja Nette Tuominen viidenneksi.

Molemmat osaavat arvostaa hienoa kisakokemusta ja toteavat kuin yhdestä suusta muutaman kisapäivän opettaneen enemmän kuin pari viikkoa koulunpenkillä.

(vas. Nette, oik. Janica)


Kaksi päivää muita kannustanut Sara Tikkaniemi pääsi näyttämään kyntensä viimeisenä kisapäivänä. Huolellisesti asiakaspalvelun kisatehtävänsä suorittanut Sara täydensi mitalisaldoa upeasti pronssilla!

Tärkeintä on oppiminen - lisäbonuksena kisoissa on mahtava fiilis

Kaikkien kilpailijoiden päällimmäisenä fiiliksenä on tyytyväisyys kisaan mukaan lähtemisestä. Opiskelijat kehuvat tapahtuman tunnelmaa rennoksi ja yhteishenkeä erinomaiseksi. ”Kaikki kannustavat ja tsemppaavat toisiaan”, he sanovat. Oli hieno nähdä, että nuoret olivat aidosti onnellisia toinen toistensa onnistumisista ja saapuivat kannustamaan kaveria, vaikka oma kisa oli jo ohi. Yksi kilpailijoista totesi, että yhteishenki erityisesti oman oppilaitoksen opiskelijoiden kesken parani entisestään.

Vaikka nuoret ottivat kisan vakavasti ja tekivät töitä tosissaan, oli suhtautuminen sijoituksiin ihailtavan nöyrää. Opiskelijat ovat omaksuneet tärkeimmän eli elinikäisen oppimisen periaatteen ja korostivat sitä, miten paljon lyhyessä ajassa ovat oppineet.

”Olen tajunnut miten pienet yksityiskohdat voivat olla ratkaisevia ammatissani.”

”Tuomareiden kommentit ja omasta itsearviointi on ollut todella avartavaa.”

 ”Olen oppinut uutta itsestäni: Nautin, kun saan haastaa itseni ja oman osaamiseni”.

TaitajaPLUS-kisoista jää vain hyvää kerrottavaa kotopuolessa. Opiskelijoiden lisäksi valmentajat, huolto- ja kannustusjoukot suosittelevat osallistumista ensi vuonna!

Lue lisää Facebook-sivuiltamme ja tsekkaa kuvia paikan päältä Instagramista!

#kpaotaitaja2017

Taitaja-kisat mittelöidään jälleen vuoden kuluttua, tällä kertaa Helsingissä. TaitajaPLUS-kisajärjestelyistä vastaa Keskuspuiston ammattiopisto.

Tervetuloa mukaan 15.–18.5.2017 Suomen pääkaupunkiin upean tapahtuman tiimellykseen!