Keskuspuiston ammattiopisto 20.12.2016

Kotoutumiskoulutusta erityistä tukea tarvitseville maahanmuuttajille

Keskuspuiston ammattiopisto ja Orton Pro tarjoavat yhteistyönä kotoutumiskoulutusta erityistä tukea tarvitseville maahanmuuttajille. Syksyn koulutus päättyy jouluna ja keväällä toivotamme uuden ryhmän tervetulleeksi.

KOTO-koulutuksen virallinen nimi on Toiminnallinen suomenkielen ja viestinnän sekä yhteiskuntavalmiuksien peruskurssi erityistä tukea tarvitseville, hitaasti opinnoissaan eteneville maahanmuuttajille. Erityisen tuen tarve liittyy esim. sota-alueilta tulevien ihmisten fyysiseen vammautumiseen, kidutuksen ja muun väkivallan aiheuttamiin rajuihin psyykkisiin oireisiin sekä uuden identiteetin työstämiseen.

Vastuuopettajana tällä pilottina toteutetulla kurssilla toiminut Marja-Liisa ”Marsa” Perttula painottaa, että kolmen kuukauden mittaisen KOTO-koulutuksen vahvuutena on opiskelijoiden tukena toimiva moniammatillinen tiimi. Se antaa mahdollisuuksia eriyttämiseen ja tavallista kotoutumiskoulutusta toiminnallisempaan toteutukseen. Opiskelijat ohjataan koulutukseen Stadin osaamiskeskuksesta.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan: Kotoutumiskoulutusta erityistä tukea tarvitseville maahanmuuttajille