• Asiantuntijapalvelut

  • Asiantuntijapalvelut

 
 

3.5 Vaatekaappi

Hyvällä järjestyksellä löytyy oikeat vaatekappaleet helposti.

Laura on todella kiinnostunut pitämään yllä järjestystä, ja siksi oikeanväriset neuleet ja t-paidat löytyvät. Laura on kerran käynyt värianalyysissä, jossa hänet todettiin väreiltään kevät-naiseksi. Useimmiten Laura käy vaateostoksilla siskonsa kanssa, sillä he ovat samankokoisia ja lainailevat mielellään vaatteita toisilleen.

Laura on myös kuullut pukeutumisneuvonnasta, jota annetaan suuremmissa vaatekaupoissa. Pukeutumisneuvonnassa myyjä ja asiakas miettivät yhdessä, minkälaisista vaatteista asiakas on kiinnostunut ja mihin hän uusia vaatteita tarvitsee, juhlaan vai arkeen. Tämän jälkeen myyjä käy kiertelemässä vaateliikkeessä ja etsii asiakkaalle sopivia asukokonaisuuksia. Laura onkin päättänyt mennä pukeutumisneuvontaan niin pian kuin mahdollista.

Vaatteita ostaessaan Laura painaa mieleensä sekä vaatteen värin että pesuohjeen. Pyykkejä lajitellessaan Laura voi myös varmistaa vaatteen värin puhuvalla värintunnistimellaan, joka kertoo, minkävärinen vaate on.

Jo kotona Lauralla oli vaatehuoneessa useita koreja ja kankaasta tehty irtohylly, joka roikkuu vaatetangossa. Laura oli liian väsynyt ensimmäisenä iltana sijoittamaan vaatteensa matkalaukuista ja laatikoista omille paikoilleen ja päätti tehdä työn seuraavana päivänä.

Perhe oli jo lähtenyt yökylään lähellä asuvan tädin luo, ja Pia tuli sanomaan hyvää yötä uudelle kämppikselleen. Kun Laura oli paneutumassa yöpuulle, hän tarkisti vielä kännykästään, oliko kukaan yrittänyt soittaa hänelle. Hän yllättyi iloisesti huomatessaan, että Kalle oli lähettänyt tekstiviestin, jossa hän kyseli Lauran muuttokuulumisia. Tottuneesti Laura näpytteli vastausviestin ja sulki sitten puhelimen. Kännykän Laura oli saanut vanhemmiltaan ylioppilaslahjaksi, ja Laura oli heti hankkinut näkövammaisille tehdyn puheohjelman, joka helpotti huomattavasti matkapuhelimen käyttöä.

"Hyvää yötä Topi", huokasi Laura, kun kuuli koiran kaivautuvan omaan punkkaansa.

< 3. Muutto omaan kotiin