Yleistä

Keskuspuiston ammattiopisto on Suomen toiseksi suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Koulutustarjontaamme kuuluvat valmentava ja kuntouttava koulutus, ammatillinen peruskoulutus sekä ammatillinen aikuiskoulutus.

Koulutuspalveluiden lisäksi tarjoamme erilaisia opetus-, kehittämis- ja asiantuntijapalveluja toisille oppilaitoksille sekä muille yhteistyötahoille.

Ammatillinen peruskoulutuksemme on tarkoitettu ensisijaisesti alle 25-vuotiaille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja jatkosijoittumisessaan erityistä tukea. Tuen tarpeen syitä voivat olla esimerkiksi terveydelliset syyt, oppimisvaikeudet sekä sosiaaliset tai psyykkiset ongelmat.

Keskuspuiston ammattiopiston päätoimipaikka ja hallinto sijaitsevat Helsingin Ruskeasuolla. Kaikkiaan opistolla on 12 toimipaikkaa pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla. Tavoitteenamme on ollut tuoda koulutus lähelle niitä, joiden on eri syistä vaikea päästä opiskelemaan omalta paikkakunnaltaan.

Tuemme opiskelijoitamme monin eri tavoin opintojen sujumisessa. Yksilölliset ja joustavat opiskelusuunnitelmat sekä pienet opiskeluryhmät tarjoavat hyvän lähtökohdan opiskelulle. Oppilaitoksessamme on suuri joukko eri alojen asiantuntijoita, jotka pitävät huolta opiskelijoidemme terveydestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista.

Tavoitteenamme on, että Keskuspuiston ammattiopistosta valmistuneet opiskelijat sijoittuvat työelämään ja yhteiskuntaan hyvän, yksilöllisen ammattitaitonsa kautta ja saavat halun elinikäiseen oppimiseen.

Opistomme toisen asteen koulutuksessa ja ammatillisessa aikuiskoulutuksessa opiskelee vuosittain noin 1200 opiskelijaa. Henkilöstömäärä on noin 430. Keskuspuiston ammattiopisto on Invalidisäätiön ylläpitämä ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.